Delen betekent niet per se minder

Laatst vroeg mijn 7-jarige dochter of je altijd minder krijgt als je iets met een ander moet delen. “Klopt, als je bijvoorbeeld een reep chocolade hebt en die moet je delen met een vriendinnetje dan krijg jij nog maar de helft”, reageerde ik. “Geldt dat ook voor aandacht?”, reageerde ze. “Jazeker. De juffrouw in de klas moet bijvoorbeeld haar aandacht verdelen over alle kinderen in de klas, waardoor jij minder aandacht van haar krijgt. Ook hierbij geldt dus, als je iets met een ander moet delen krijg je zelf minder”, zei ik stellig. “Dus toen mijn zusje geboren werd ben jij minder van mij gaan houden?”, zei ze beteuterd. “Uhhhhhhh, nee ik hou nog steeds evenveel van jou en hou net zoveel van je zusje”, zei ik. “Dus je krijgt niet minder als je liefde met iemand anders moet delen?”.

Als een bedrijf groeit kan het zijn dat je minder aandacht krijgt van je leidinggevenden of collega’s in het algemeen. Een gebrek aan aandacht kan impact hebben op je motivatie en uiteindelijk op je resultaat. Op zo’n moment is het goed om te beseffen dat het krijgen van minder aandacht niet per definitie betekent dat ze ook minder om je zijn gaan geven. Aandacht geven is namelijk direct gekoppeld aan tijd, terwijl het achterliggende gevoel hier geheel los van staat.

Andere interessante artikelen

Delen betekent niet per se minder

Laatst vroeg mijn 7-jarige dochter of je altijd minder krijgt als je iets met een ander moet delen. “Klopt, als je bijvoorbeeld een reep chocolade hebt en die moet je delen met een vriendinnetje dan krijg jij nog maar de helft”, reageerde ik. “Geldt dat ook voor aandacht?”, reageerde ze. “Jazeker. De juffrouw in de klas moet bijvoorbeeld haar aandacht verdelen over alle kinderen in de klas, waardoor jij minder aandacht van haar krijgt. Ook hierbij geldt dus, als je iets met een ander moet delen krijg je zelf minder”, zei ik stellig. “Dus toen mijn zusje geboren werd ben jij minder van mij gaan houden?”, zei ze beteuterd. “Uhhhhhhh, nee ik hou nog steeds evenveel van jou en hou net zoveel van je zusje”, zei ik. “Dus je krijgt niet minder als je liefde met iemand anders moet delen?”.

Als een bedrijf groeit kan het zijn dat je minder aandacht krijgt van je leidinggevenden of collega’s in het algemeen. Een gebrek aan aandacht kan impact hebben op je motivatie en uiteindelijk op je resultaat. Op zo’n moment is het goed om te beseffen dat het krijgen van minder aandacht niet per definitie betekent dat ze ook minder om je zijn gaan geven. Aandacht geven is namelijk direct gekoppeld aan tijd, terwijl het achterliggende gevoel hier geheel los van staat.

Andere interessante artikelen

Go to Top